CHIROJONGENS RILLAAR

Wat?

Onze chirogroep is een groep vrienden, waarin het de bedoeling is om elke zondagnamiddag zoveel mogelijk plezier te beleven. De leiding vergadert wekelijks op vrijdagavond, om zo de laatste voorbereidingen te treffen die nodig zijn om er een geslaagde zondag van te maken. Daarnaast organiseren we ook heel wat activiteiten (bv. Hawaii Party, Smuldagen, Olé Pistolé, etc.), waarop de leiding en de oudste groepen zich inzetten om er telkens een succes van te maken.

In de Chiro is iedereen welkom en dit is een belangrijke boodschap die we aan de kinderen willen meegeven. Zo wordt er van jongs af aan gewerkt aan een groepsgeest en een vriendschapsband die ook nog lang na de chirojaren sterk aanwezig blijft. Naarmate de jongens ouder worden, krijgen ze nieuwe privileges, maar we proberen er ook voor te zorgen dat iedereen beetje bij beetje leert om verantwoordelijkheden op te nemen. Zo zijn de Aspiranten bijvoorbeeld fel betrokken bij het organiseren van onze jaarlijkse fuif, Black N' White Party, waar ze talloze mensen een leuke avond proberen te bezorgen. Ook de Toppers en Kerels zitten zeker niet stil: zij organiseren samen met hun leiding een evenement om wat centjes te verdienen, bv. een grote soepverkoop met verse soep waar heel het dorp kan komen van genieten!

Elk jaar gaan we ook op kamp, wat steeds een onvergetelijke ervaring is voor zowel de leiding als de leden!

Kortom: Chiro is samen (enorm veel) plezier maken, geweldige dingen meemaken, samen doorbijten bij moeilijkere momenten, nog een beetje meer plezier maken, leren samenwerken met respect voor elkaar en anderen, lachen, gieren, brullen en nog zoveel meer! 

Waar?

Kortakker 32b 

3202 Rillaar

Wanneer?

Elke zondagnamiddag is het Chiro (tenzij dit anders staat vermeld op de website of op onze facebookpagina , Chirojongens Rillaar). De Chiro start telkens om 14u00 en eindigt afhankelijk van de periode en de afdeling waarin je zit:


  Zomer       Winter

Kabouters, speelclub, rakkers 17u30 17u00

Toppers, kerels, aspiranten 18u00 17u30

Vanaf 13u45 is de leiding aanwezig aan het chiroheem, zodat de kinderen zich tijdens het kwartiertje voor de Chiro al veilig kunnen amuseren. 

Wie?

Alle jongens van 6 t.e.m. 18 jaar zijn welkom bij onze Chiro. Iedereen wordt ingedeeld in afdelingen volgens je leer- of studiejaar:


Kabouters: 1e en 2e leerjaar

Speelclub: 3e en 4e leerjaar

Rakkers: 5e en 6e leerjaar

Toppers: 1e en 2e middelbaar

Kerels: 3e en 4e middelbaar

Aspiranten: 5e en 6e middelbaar


Meisjes van 6 tot 18 jaar kunnen terecht bij onze buurvrouwen (www.chiromeisjesrillaar.com).

Oudere meisjes kunnen altijd terecht bij onze leiding!